Oktober 2022: Nieuwe ontwikkelingen in waterbehandeling door UV vortex reactor: In samenwerking met Wetsus in Leeuwarden is een neiuwe waterbehandelingstechnologie ontwikkeld die water veilig maakt. Een combinatie van UV met speciale werveling wordt het water gereinigd. Naast specifieke stoffen als PFAS en medicijn resten wordt het water ook van ongewenste bacterien ontdaan.
December 2021: Vliegtuig datalogger succesvol ontwikkeld en ingezet in de General Aviation: In de praktijk blijkt dat het handmatig bijhouden van een vliegtuiglogboek geregeld tot fouten leidt. Door Bright Spark is nu een usb gevoed vliegtuiginstrument ontwikkeld dat niet alleen de start-stop van een vlucht registreert, maar ook de G-krachten, het gevaar van koolmonoxide en de totale motorloop registratie. Binnenkort via de pilotshops te koop.
November 2021: Biofilm sensor succesvol ingezet bij koelwater torens: Op verzoek van een grote internationale speler in de koelwater markt heeft Bright Spark een biofilm sensor ontwikkeld waarbij de enzymen van organismes van de biofilm worden aangeslagen en het signaal dat vrijkomt wanneer deze energie terugvalt kan worden ontvangen. Snelle aangroeidetectie is nu mogelijk (eerste slijmlaag detectie al binnen 24 uur) en de snelheid waarmee de biofilm aangroeit.
Maart 2021: Project Hoge capaciteit HOCl desinfectans opwekking succesvol. Bright Spark heeft een ontwikkeling van het efficient opwekken van ElectroChemisch geActiveerd water voor het Amerikaanse IWC afgerond. Industriele look en eenvoudige bediening. Volledig automatische opwekking van sterke desinfectans om proceswater schoon te houden. Toepassingen in de land en tuinbouw waaronder tulpen, lelieteelt en witlof. Meer informatie via Bluesense.
Februari 2021: Nieuw product in ontwikkeling voor de luchtvaart. Met de komst van Dennis binnen Bright Spark wordt een nieuw sensor product ontwikkeld voor de General Aviation. Ook hier weer worden bestaande frustraties geïnventariseerd en omgezet naar een product. Binnenkort meer hierover.
Januari 2021: Bright Spark vernieuwt al haar producten naar de laatste standaard en certificeringen. Vanwege de corona zijn bestaande projecten voor derden stil komen te vallen en is de mogelijkheid ontstaan om alle oudere producten opnieuw tegen het licht te houden en naar de nieuwste standaard en technologie te brengen. Binnenkort zien de oude en vertrouwde 2BSure systemen voor de drinkwater behandeling opnieuw het daglicht en zijn APL systemen nu bekend onder Oxagri systemen in een nieuw modernere uitvoering beschikbaar. Verkoop en productie door onze partner Lonza AG uit Zwitserland.
Maart 2020 – Het bericht van Karel de Mooij Afgelopen maandag bezocht ik de Bright Spark in Joure. Het bleek een inspirerende ervaring om in zo’n club met ”hart en ziel” techneuten ondergedompeld te worden. Mijn meegenomen elektrolyse bleek ”historische’ waarde” te hebben en de ontwerper/bouwer was opnieuw trots op zijn creatie van weleer. Men heeft mijn elektrolyse apparaat doorgelicht, getest en gereset. (mijn storingsmelding bleek een draaiuren signaal te zijn) klaar terwijl u wacht. De rondleiding en bespiegelingen over deze technologie waren fascinerend. De koffie was goed en de sfeer was top. Ik deelde mijn consumenten verbazing dat ik bij de zoektocht naar een zoutwater bad elektrolyse systeem voor kleinere baden niet op de naam van Bright Spark gestuit ben, terwijl er toch zoveel ervaring, degelijkheid en vernieuwing in dit Bright Spark concept verenigd zijn. Kleinere zwembaden worden in ieder geval in mijn lokale omgeving in toenemende mate geïnstalleerd (3 zwembadbouwers in de regio Roosendaal), maar wellicht dat men meer voor grootschalige en/of vernieuwende toepassingen opteert. In ieder geval dank ik u en uw collega’s bij Bright Spark nogmaals voor de moeite die u zich getroostte om mij ter wille te zijn. Als Lonza holding company nog meer van dit soort groei briljanten als u en de mensen van Bright spark onder haar paraplu heeft dan mogen de investeerders bovengemiddeld dankbaar zijn.
N.B. Voor de inspanning die de Bright Spark mensen zich getrooste werd niets in rekening gebracht.
Met vriendelijke groet: Karel de Mooij Roosendaal
Mei 2018 – Proto verwijdering residu gewasbeschermingsmiddelen
Bright Spark BV te Joure is actief in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor de behandeling- reiniging/zuivering van (afval-)water en andere waterstromen. Haar specifieke kennis op het gebied van elektrolyse wil de onderneming in het kader van dit project inzetten ten behoeve van het ontwikkelen en prototypen van een technisch nieuw elektrolytisch filter welke filtering van gewasbeschermingsmiddelen residuen uit afvalwater/-vloeistoffen (van bijvoorbeeld bloembollenbedrijven) mogelijk moet maken. De noodzaak om een oplossing terzake te ontwikkelen wordt steeds groter, ook in relatie tot de groeiende zorg betreffende de toenemende resistentie van bacteriën tegen antibiotica omdat die niet voldoende worden afgebroken.
Bright Spark, gevestigd op een zichtlocatie aan de A7 te Joure, is opgericht in 2002 en bekend geworden door uitvindingen op het gebied van waterbehandeling. Bright Spark is echter meer dan dat en innoveert voortdurend en op velerlei gebieden. Bright Spark ontwikkelt duurzame, effectieve en kostenbesparende waterbehandelingsinstallaties voor de internationale markt. De trots van het bedrijf is haar 2B Sure desinfecteertechniek. Deze bestrijdt op basis van anodische oxidatie bacteriën en virussen in drinkwater. De desinfectietechniek kent vele toepassingen waar uiteenlopende afnemers dankbaar gebruik van maken. Bright Spark maakt deel uit van het kennisnetwerk Noord-Nederland en participeert in Wetsus, het Technologisch Topinstituut Water.
Oktober 2017 – Proto leliewaterzuivering
In 2015 ontwikkelde aanvrager een technisch alternatief leliereinigingssysteem waarmee de kans op (verspreiding van de besmetting met het) plamv-virus gereduceerd kan worden. Dit ontwerp
kent enkele bassins, waarbij de 1e – in tegenstelling tot reguliere gesloten kringloopsystemen – niet meer water terug levert aan de kringloop, maar dit met regelmaat separaat (na reiniging) loost. Hier treedt veel besmetting op, omdat de leliebollen hier voor het eerst worden ondergedompeld en daarbij (besmet) water opnemen tot een zeker verzadigingspunt. Het vanuit het centrale waterbassin in de kringloop in te brengen water (dat normaliter ijzerhoudend is – een goede voedingsbron voor bacteriën) wordt nu eerst gefilterd en gedesinfecteerd.
Dit project krijgt in 2016 een vervolg met de ontwikkeling van een leliereinigingswaterzuiverings- systeem, welke het proceswater van restanten van gewasbeschermingsmiddelen, desinfectiesporen en groei- & bemestingsstoffen moet ontdoen.
Bright Spark, gevestigd op een zichtlocatie aan de A7 te Joure, is opgericht in 2002 en bekend geworden door uitvindingen op het gebied van waterbehandeling. Bright Spark is echter meer dan dat en innoveert voortdurend en op velerlei gebieden. Bright Spark ontwikkelt duurzame, effectieve en kostenbesparende waterbehandelingsinstallaties voor de internationale markt. De trots van het bedrijf is haar 2B Sure desinfecteertechniek. Deze bestrijdt op basis van anodische oxidatie bacteriën en virussen in drinkwater. De desinfecteertechniek kent vele toepassingen waar uiteenlopende afnemers dankbaar gebruik van maken. Bright Spark maakt deel uit van het kennisnetwerk Noord-Nederland en participeert in Wetsus, het Technologisch Topinstituut Water.
Juli 2017 – Film desinfectie van bloembollen
Onlangs is er een film gemaakt over desinfectie van bloembollen waarbij onze APL mooi in beeld is gebracht. Prachtige promotie voor Bright Spark en ECA-water!
April 2017 – ‘Een Weerbare Bodem’
Vrijdag 14 april jl. was er een open dag, georganiseerd door NLG Holland bij de Gebr. Hulsebosch in Schagerbrug. Karen Wagemaker (r) van Bright Spark en Barry Looman (l) van WUR/PPO waren hierbij aanwezig met de stand van Het Nieuwe Verwerken.
Het thema tijdens deze dag was ‘Een Weerbare Bodem’. De bezoekers werden geïnformeerd over de mogelijkheden tot een meer duurzame manier van bloembollen telen en de sleutel die een weerbare bodem daarbij speelt.
Februari 2017 – Bright Spark bestaat 15 jaar!
Na zijn studie aan de TU Delft en de KMA, heeft Bright Spark’s CEO Maurice Tax, een aantal jaar als Technisch Officier bij de Koninklijke Nederlandse Luchtmacht gewerkt. In 2002 besloot Maurice om zijn eigen bedrijf, Bright Spark, op te richten. Lees hier meer.
November 2016 – Wageningse studenten buigen zich over de duurzame bloembol.
Zes masterstudenten van Wageningen University & Research zijn begin november gestart binnen het project “Het Nieuwe Verwerken” van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Zij gaan zich buigen over nieuwe duurzame technieken voor het verwerken van bloembollen en over hoe telers, handelaren en consumenten daar het beste over kunnen worden geïnformeerd.
Lees het gehele artikel hier (pdf).
Oktober 2016 – Bright Spark helpt in Haïti!
Bright Spark doneert 2B Safe Sticks aan Haïti. Op deze manier kan men daar snel en veilig van drinkwater worden voorzien.
Mei 2016 – Samenwerking in het project ‘Het Nieuwe Verwerken’
Bright Spark werkt exclusief samen met de Bloembollensector en Wageningen UR in het project ‘Het Nieuwe Verwerken’ dat moet leiden tot een totaal nieuwe werkwijze voor het verwerken en ontsmetten van bloembollen. ‘Je kunt spreken van een gamechanger’, zegt onderzoeker Henk Gude.
Lees het gehele artikel hier (pdf).
April 2016 – Alternatieve, duurzamer ontsmettings- en bewaartechnieken voor bloembollen
Wageningen UR en de Bloembollensector werken aan een nieuw, duurzaam systeem voor het verwerken en ontsmetten van bloembollen. Doel van deze publiek-private samenwerking is het behouden van een goede kwaliteit van de bloembollen waarbij mens én milieu worden ontzien.
April 2016 – Een tevreden klant!
Onlangs kregen we een leuke brief van weer een tevreden klant!
Februari 2016 – Bright Spark levert eerste testunit aan WSM voor plaatsing in India
Onlangs is er een eerste drinkwater behandelingsunit geleverd aan WSM, welke volledig door zonnepanelen wordt gevoed en waarmee een hele fabriek van veilig drinkwater wordt voorzien. Dit exemplaar wordt geplaatst in India.
Februari 2016 – Minister noemt Bright Spark in haar speech!
Trots: minister Melanie Schultz van Haegen noemde Bright Spark in haar speech op het EIP Water Conference in Leeuwarden. Lees hier meer.
Februari 2016 – Resultaten leliekwekers: PlAMV virus effectief bestreden!
Top resultaten bij de leliekwekers. PlAMV virus effectief bestreden. Formaline vervangen door Bright Spark apparatuur. Lage concentratie chloor van BS blijkt zeer effectief, veilig en constant.
Januari 2016 – WIS-Award pitch voor BlueCloo
Directeur eigenaar Maurice Tax promoot Bright Sparks nieuwste uitvinding! Een elektrolyse cel die inline chloordioxide produceert. Veilig, pH onafhankelijk en eenvoudig in te bouwen.
December 2015 – Bright Spark goes India!
Onlangs is Bright Spark naar India geweest om de markt te onderzoeken op uitbreidingsmogelijkheden.
November 2015 – Bright Spark dingt mee voor Aquatech Innovation Award 2015 | |
Bright Spark is met BlueCloo genomineerd voor de Aquatech Innovation Award! |
September 2015 – Off-shore waterzuiveringstechniek toepasbaar in lelieteelt
Onlangs is er een artikel over Bright Spark geplaatst in BloembollenVisie.
PlAMV is een serieuze bedreiging voor de lelieteelt. Diverse bedrijven bieden een reinigingsmethode waarmee de virusziekte kan worden bestreden. De firma Bright Spark begeeft zich ook op die markt. De eerste pilotprojecten zijn veelbelovend.
Het volledige artikel kunt u hier, in pdf vorm lezen.
September 2015 – Bright Spark participeert in innovatief project Drenthe
Waterleidingmaatschappij Drenthe investeert in innovatief project om in Assen een pilot te doen met het plaatsen van sensoren in het leidingnet. “We kunnen dan bijvoorbeeld de doorstroomsnelheid en de temperatuur van het water meten. Ook signaleren we dan veel sneller of er een lek is. Uiteindelijk kunnen we er ook energie door besparen”, aldus Gerrit Veenendaal van de WMD.
Het bedrijf werkt hierin samen met onder andere Bright Spark. Bright Spark helpt in het realiseren van een ontwerp waarbij de sensoren in grote aantallen gemaakt kunnen worden.
Daarnaast zorgt Bright Spark voor het aanboren van de markten waarin deze techniek kan worden ingezet. Lees hier verder. Of klik hier voor aanvullende informatie.
Juli 2015 – Nieuwe technieken binden strijd aan met PlAMV
Bright Spark in artikel BloembollenVisie.
PlAMV vormt een serieuze bedreiging van de lelieteelt. De sector worstelt met de aanpak van dit virus, maar inmiddels zijn verschillende methoden ontwikkeld die verspreiding tijdens de verwerking tegengaan. Gewasonderzoeker Casper Slootweg van PPO Lisse zet de meest belovende oplossingen op een rij.
Klik op afbeelding voor volledig artikel.
Mei 2015 – Bright Spark zoekt pilots
De afgelopen maanden heeft Bright Spark in samenwerking met twee lelietelers een toepassing ontwikkeld ter voorkoming van uitbreiding van een aantal hardnekkige virussen in de leliebollenteelt. We hebben ons daarbij met name gericht op het kookproces binnen de gehele keten van behandelingen die leliebollen normaliter ondergaan. De eerste resultaten zien er veelbelovend en succesvol uit! Overigens worden de bevindingen door onderzoeksinstituut PPO onderzocht en getoetst om de werking van de Bright Spark-toepassing wetenschappelijk en objectief te onderbouwen.
Op dit moment bevinden we ons nog in de pilotfase waaraan we graag nog meer bedrijven willen laten deelnemen om zo onze kennis en ervaring verder te verbreden en op te bouwen.
Meer weten over de pilotfase? Neem dan contact op met Maurice Tax (06-14992571) of Karen Wagemaker (06-46237090).
Januari 2014 – Bright Spark legt contacten in UAE
Contacten Bright Spark in UAE voor 2B Sure drinkwatersysteem op maat
Naar aanleiding van een congres in november in Dubai, waar eigenaar Maurice Tax een presentatie gaf, mag Bright Spark voor een bedrijf uit de Verenigde Arabische Emiraten een offerte maken voor haar 2BSure Rondpomp systeem. Het gaat om een systeem op maat dat een totale watercapaciteit moet desinfecteren van 50.000 m3/dag. Deze markt zou voor Bright Spark een mooie nieuwe uitdaging zijn.
December 2013- Bright Spark levert weer drinkwatersystemen uit
Bright Spark levert 3 2B Sure drinkwater systemen uit aan Acta Marine om drinkwater veilig te houden
In de maand december heeft Bright Spark drie 2B Sure systemen, welke het drinkwater aan boord van schepen veilig houdt, uit mogen leveren aan Acta Marine. Het betreft de nieuwe 2B Sure systemen, versie RP 2014. Het systeem is weer een verbeterde versie van de RP2011, waarbij naast een verbeterde constructie ook de chloor detectie is verbeterd.
Acta Marine installeert de systemen op haar schepen om van zeewater drinkwater te maken, waarbij het drinkwater ook veilig gehouden wordt.
September 2013 – Boerenervaring met Clarmarin
De eerste boerenervaring met ontsmettingsmiddel Clarmarin in een bruinrotgebied is een feit. Upt Hiddema van de werkgroep pootaardappelen van LTO ziet dat het ontsmetten van beregeningswater met Clarmarin 150 in een stroomversnelling komt. ‘De machine lijkt geschikt’, zegt hij. ‘Met gps gaat een seintje naar de NVWA als het beregenen begint. Zodra het ontsmettingsmiddel op is of de toediening stopt, slaat de beregeningsmachine af. Het kost 150 euro per hectare extra om met Clarmarin te beregenen.’ Oppervlaktewater ontsmetten Met Clarmarin kunnen aardappeltelers in beregeningsverbodsgebieden die ook geen bron kunnen gebruiken, oppervlaktewater ontsmetten en gebruiken. Dat heeft voordelen in droge periodes en het is een methode om schurft te bestrijden. Een geringe hoeveelheid van de stof ontsmet het water tijdens de 250 meter die het aflegt door de slang van de haspel. Producent Metaki en ontwikkelaar Bright Spark claimen dat elke druppel zo bruinrotbacterievrij wordt. De NVWA en de pootgoedsector volgen de aanpak met Clarmarin.
September 2013 – Mogelijke ontheffing beregingsverbod
In bruinrotgebieden komt mogelijk een tijdelijke ontheffing op het verbod om te beregenen met oppervlaktewater. Dat gebeurt vanwege de droogte tijdens de oogst van pootgoed. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzoekt de toepassing met het ontsmettingsmiddel Clarmarin tijdens de beregening. Clamarin doodt actieve bacteriesporen in het oppervlaktewater. Als de test van NVWA positief uitpakt, wordt een ontheffing op korte termijn verwacht. Pootgoedtelers willen graag beregenen kort voor de oogst. Rooien onder extreem droge omstandigheden kan veel schade veroorzaken aan de knollen.
Veel pootgoedgebieden
Het verbod om te beregenen met oppervlaktewater geldt voor veel pootgoedgebieden in Nederland. Upt Hiddema van de werkgroep pootaardappelen van LTO hoopt dat de tijdelijke ontheffing er komt. ‘Veel telers willen beregenen, maar kunnen dat niet’, zegt Hiddema. ‘Meestal is een watergift van 10 tot 15 millimeter genoeg om goed te kunnen rooien. Het betreft heel nadrukkelijk beregening van een dood aardappelgewas, de kans op besmetting van bruinrot lijkt dan zeer klein.’
Augustus 2013 – Kennismaken met Nederlands bekendste astronaut André Kuipers?
.. én participeren in een attractief en interactief programma met diverse interessante onderwerpen en sprekers op het gebied van mondiale sensor toepassingen in water? Dat kan allemaal tijdens het internationaal congres ‘Sensors 4 Water’ op 9 en 10 september 2013 in Assen, Drenthe.
Tijdens het congres weerspiegelen we de ontwikkelingen in Nederland en plaatsen deze ten opzichte van de ontwikkelingen in andere mondiale hotspots voor innovatieve watertechnologie. Verschillende interessante sprekers uit Israël, Australië, Singapore, Canada, Ierland en Nederland zullen hun visie delen over de rol die sensortechnologie kan spelen in water vraagstukken. Bright Spark is met een stand op dit congres aanwezig.
Datum: 9 september 2013 tot Einddatum: 10 september 2013
Plaats: Theater de nieuwe Kolk, Assen
Meer info: www.s4w-conference.com
Juli 2013 – De (voorlopige) website van een nieuw bedrijf van Maurice Tax is gelanceerd!
Op www.smartballastsolutions.com is de “blijf-geïnformeerd-website” van Smart Maritime Solutions BV te vinden. Deze zal op termijn worden vervangen door een site met meer gedetailleerde informatie. U kunt zich nu aanmelden voor de nieuwsbrief!
Juni 2013 – Bedrijfsbezoek gedeputeerde Konst aan Bright Spark in Joure
Projectbureau A7Westergo organiseert dit jaar vijf bedrijfsbezoeken met gedeputeerde Hans Konst. Donderdag 27 juni was het innovatieve bedrijf Bright Spark in Joure voor een dergelijk bezoek uitverkoren.
Het onderwerp voor deze ochtend was Ballastwater. Uit de presentaties bleek dat er een grote hoeveelheid ballastwater, 10 miljard ton, jaarlijks wereldwijd wordt verscheept. Hierdoor ontstaat in de wereld een ecologisch probleem. Uitheemse schadelijke organismen en ziektekiemen worden met het water meegenomen en geloosd in andere havens. In de Waddenzee hebben we daardoor bijvoorbeeld nu last van de Japanse oester. Om dit tegen te gaan zullen zeeschepen binnenkort middels internationale wetgeving verplicht gesteld worden een systeem aan boord te hebben voor de behandeling en reiniging van ballastwater. Bright Spark heeft een waterbehandelingssysteem ontwikkelt dat het ballastwater zuivert van micro-organismen en pathogenen (kiemen). Met het innovatieve systeem kunnen eigenaren van (zee)schepen 50-60% besparen op de aanschaf en de operationele kosten ten opzichte van bestaande systemen. Dit voor Nederland unieke project wordt samen met regionale bedrijven gerealiseerd en kan voor Friesland een positieve boost voor de economie betekenen.
Mei 2013 – Uitnodiging workshop ‘On-line bewaking van legionella preventiesystemen (d.d. 20-06-2013)
In het kader van het Fryslân Fernijt III programma (Regionaal Innovatie Programma van de provincie Fryslân) hebben Holland Water Technology BV, Bright Spark BV, Geoconnect, Xigna BV en het Centre of Expertise Water Technology samengewerkt aan de ontwikkeling van een totaalconcept voor de bewaking van Legionella preventie met behulp van koper en zilver ionisatie. Het testen van sensoren gekoppeld aan een koper zilver ionisatie installatie vormde de belangrijkste activiteit in dit project.
Uiteindelijk is het doel van de partners om met behulp van dit totaalconcept enerzijds een effectieve Legionella bestrijding te realiseren en anderzijds het mogelijk te maken het thermisch beheersconcept op een verantwoorde manier af te bouwen wanneer een koper/zilver installatie is geïnstalleerd. Toepassing richt zich met name op prioritaire zorginstellingen.
Tijdens de workshop brengen we u op de hoogte van de resultaten van het onderzoek.
Het programma is te downloaden via onderstaande link.
Bron en link: //www.cew-leeuwarden.nl/evenementen/workshop-legionella-preventie-met-koper-en-zilver-ionisatie/4
Februari 2013 – Omrop Fryslan spreekt met Maurice Tax
De Snitser ûndernimmer Maurice Tax steekt miljoenen yn de bou fan in nij ynnovaasjesintrum oan de A7. It nije bedriuw fan 7 ferdjippings heech moat wurk biede oan 80 minsken. Yn it ynnovaasjesintrum sil ûnder oare wurke wurde oan nije ideeën op it mêd fan wettertechnology. Neffens Tax giet it om in iepen ynnovaasjesintrum, dat wol sizze dat elkenien deryn komme kin mei syn ideeën.
It bedriuw moat komme op in no noch leech plakje oan de A7 yn Snits flakby de earste houten brêge oer de sneldyk. It gebou moat oer in jier al klear wêze.
Bron en link: //www.omropfryslan.nl/nijs/grut-nij-bedriuw-yn-snits
November 2012 – Maurice Tax op de Raden & Staten bijeenkomst
Vandaag spreekt directeur Maurice Tax op de Raden & Staten bijeenkomst, georganiseerd door het projectbureau A7Westergo, over de stand van zaken van het ballastwatertreatment project en de rol van de A7Westergo in deze.
November 2012 – Bright Spark participeert in ‘Online bewaking van Legionellapreventiesystemen’
.. in het kader van Fryslan Fernijt III van de Provincie Fryslan. Bright Spark werkt samen in dit project met Holland Water Technology BV (Drachten), Geoconnect (Drachten), Centre of Expertise Water Technology (Leeuwarden) en Xigna BV (Drachten). Het doel is te komen tot een totaalconcept voor legionellapreventie bestaande uit behandelapparatuur, sensoren en logboekmanagement.
Brochure downloaden als PDF? Druk hier (link volgt)
September 2012 – Bright Spark participeert in het project ‘Interreg IV A project Watertechnologie’
In dit project is Wetsus leadpartner waarbij Duitse en Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen de komende 2 jaren onderzoek gaan verrichten op twee thema’s: (1) desinfectie van ziekenhuisafvalwater en (2) riothermie. Rondom het desinfectiedeel zal vooral een testlocatie bij het Antoniusziekenhuis in Sneek een grote rol spelen. Met diverse innovatieve technologieen zullen de deelnemende partijen testen gaan uitvoeren.
Meer info? Klik hier.
Juli 2011 – Autonome plug-and-play waterdesinfectiesystemen voor BASF dochter
Bright Spark heeft wederom een serie autonome plug-and-play waterdesinfectiesystemen klaar staan voor verzending naar de klant Wintershall (BASF dochter).
April 2010 – Bright Spark participeert in het project SAWA
Dit project bestaat uit Noordelijke kennisinstellingen in samenwerking met voornamelijk noordelijke bedrijven. Binnen dit project worden sensoren ontwikkeld, getest en gevalideerd voor het monitoren van drinkwater. Het project is een initiatief van WLN, NOM, Waterbedrijf Groningen, Waterbedrijf Drenthe en Sensor Universe. Bright Spark vindt dit project een mooie gelegenheid om sensoren (biofilm-aangroei-sensor en een distributiesensor) te testen in het aanwezige Sentec gebouw waar sensoren uitvoerig getest kunnen worden met verschillende typen water.
Meer info? Klik hier.